Album

 
obal alba

Midi lidi

Give Masterpiece a Chance!


Cena CD: 284 Kč

koupit

      Udělej si čas na život!, takové je hlavní motto Midi Lidi na čtvrtém albu Give Masterpiece A Chance!, o němž kapela mluví jako o optimistické letní desce. Klíčové jsou věty z textů „zruš ten deadline!“, „kámoše prozvoň!“ a „pojď ven!”. Na této jednoznačně nejpozitivnější a nejhitovější desce z jejich diskografie je ve srovnání s předchozími alby daleko více živých nástrojů. Uslyšíte nejen klasický synthpop či electro-disco, ale také krautrockem ovlivněné písně v sestavě bicí-basa-kytara-moog, existenciální koupací ploužák i podivný bigbít.

Viděli jste jejich videoklip ke skladbě Lux? Zatímco před deseti lety se Midi Lidi na prvním albu Čekání na robota vysmívali jednoduchým technokratickým řešením, ve svém pilotním videoklipu přišli rovnou s vysavačem. A vyprávějí příběh, který dobře dopadne: jak člověk začne skutečně žít. Midi Lidi v čele s Petrem Markem nejdříve před měsícem ohlásili velký návrat pompézním videoklipem k pilotnímu singlu Lux, ve kterém za sebe na vystoupení v dejvické nádražce nechali hrát celebrity, konkrétně Marka Vašuta nebo Romana Holého.

Nové album se pyšní poměrně výraznou změnou zvuku i tématem, které je univerzální a stále platné. I když v případě kapely Midi Lidi samozřejmě nic není tak jednoduché, jak by se mohlo na první pohled zdát. „Zjistili jsme, že nemáme čas na normální život, protože děláme spoustu blbostí, které nás baví. Pak je doma doklikáváme, zatímco kamarádi se chodí koupat, tak vlastně vznikla tahle deska. Že máme uspěchanou dobu, je strašně banální myšlenka, ale je třeba si to uvědomit a udělat si čas na kamarády. Masterpiece je vlastně normální život, dejte mu šanci,“ vysvětlil v rozhovoru pro Radio Wave Petr Marek.

Midi Lidi s vydáním svého čtvrtého alba Give Masterpiece A Chance! nijak nespěchali. Deadline si dali až v okamžiku, kdy bylo téměř hotové. Ve srovnání s minulou tvorbou na něm použili daleko více živých nástrojů. „Na novince mnohem více hrajeme ne živé nástroje a daleko méně čudlíkujeme. Tak uvidíme, pro koho je to změna k lepšímu, jestli pro nás, nebo pro publikum. A na živé koncerty nám přibyla VJka Katla aka DVDJ Ananas,” chlubí se Marek.

Svůj první koncert po několikaměsíční pauze Midi Lidí odehrají v sobotu 18. června na moravském festivalu Mišmaš párty a chystají se i na několik dalších festivalů. Na podzim a na jaře plánují velké turné o několika desítkách koncertů.

Na albu se podíleli všichni členové kapely, Petr Marek, Prokop Holoubek, Tomáš Kelar i Markéta Lisá. Uslyšíte zde nejen klasický synthpop či electro-disco, ale také krautrockem ovlivněné písně v sestavě bicí-basa-kytara-moog, existenciální koupací ploužák i podivný bigbít. „Sranda je, že původní koncept byl natočit temné introvertní elektronické album s minimem zpěvu. A vznikl přesný opak,“ říká Prokop Holoubek. „Největší překvapení bylo, když jsme až po dokončení celé desky zjistili, že na ní nejsou vůbec žádné refrény! A přitom je plná hitů,“ dodává Kelar.

Album Give Masterpiece A Chance! vychází 15. června na CD a na dvojvinylu pod hlavičkou Bumbum Satori a ve spolupráci s vydavatelstvím X Production. Hostují na něm Roman Holý, Mardoša, dětská kapela Kaťka a Baťka, grafička a VJka Midi Lidí Magdalena Hrubá, youtubeři Anežka a Jiřík a dívčí skupina Pro Foro Interno. Mix a mastering měl na starosti opět Ondřej Ježek.


 

detailní informace

Jedná se o distribuční titul
Dopor. cena: 299 Kč
Sleva: 5 %
Naše cena: 284 Kč
Label Vlastní náklad
Datum vydání 15. 06. 2016
Kat. číslo XP88-2



Vyhledávání

Moje Indies

Koncerty

připravují se...

Album zdarma

Zdarma tento měsíc: obal alba
Best Of

Pro děti

obal alba

Jiří Pavlica a Hradišťan
Hrajeme si u maminky
269 Kč

obal alba

Hradišťan a Jiří Pavlica
Studánko rubínko
269 Kč

obal alba

Karolína Kamberská
Říkadla a křikadla
179 Kč

obal alba

Pískomil se vrací!
Buďte první, komu se to líbí
278 Kč

obal alba

Petr Štěpánek
České pohádky K.J. Erbena
199 Kč

obal alba

Josef Somr
Veselé mašinky
199 Kč

obal alba

Josef Somr
Veselé mašinky 2
199 Kč

 

Folklór

obal alba

CM Soláň
Dobře je s muzigú
212 Kč

obal alba

CM Danaj
Písňovou zahradou
212 Kč

obal alba

Musica Folklorica
Počúvajte, co vám pravím
269 Kč

obal alba

Cimbal Classic Městské divadlo v Brně
Betlém
242 Kč

obal alba

Luboš Holý a Musica Folklorica
Rabudeň, rabudeň
269 Kč

obal alba

Cimbal Classic
Vánoce v Rožnově
224 Kč

obal alba

Cimbálová muzika Stanislava Gabriela
Neseme Vám tú novinu
224 Kč

 

Mluvené slovo

obal alba

Miloš Urban
Praga Piccola
269 Kč

obal alba

Eduard Fiker
Série C-L
314 Kč

obal alba

Josef Prokeš
Platím utopence,kafe a rum
212 Kč

obal alba

Arthur Conan Doyle
Sherlock Holmes: Tři Garridebové / Umírající detektiv
207 Kč

obal alba

Arthur Conan Doyle
Sherlock Holmes: Barvíř na penzi / Podnájemnice v závoji
207 Kč

obal alba

Viola Fischerová
Jak Kuba vyzrál na Papejše
207 Kč

obal alba

Jiří Boudník
Věže - Příběh 11. září
315 Kč